wifi signaal router verbeteren

wifi kanaal router aanpassen.Er zijn 13 kanalen

ontvangst wifi signaal verbeteren

wifi signaal router verbeteren

Wanneer u gebruik maakt van een wifi verbinding is het belangrijk dat het wifi signaal altijd sterk en constant is. Een zwak of vestoord wifi signaal is de oorzaak van het plotseling wegvallen van de internet verbinding. En dat wilt u natuurlijk niet meemaken.

wifi signaal router verbeteren

Stel uw router in op een kanaal wat niet door een sterk signaal wordt gebruikt.

Voorkom onnodige kosten. Schaf geen dure appratuur aan voordat u de stappen hieronder geprobeerd heeft.Meestal geeft het aanpassen van het kanaal op uw router al een sterke verbetering van de ontvangst van  het wifi signaal van uw  router. Ik adviseer om eerst hiermee te beginnen. Het aanpassen van het wifi kanaal op uw router kost immers niets.

 

wifi signaal router verbeteren stap 1 stel het juiste kanaal op uw router in

Een van de oorzaken va een slechte verbinding is storing op het kanaal wat u gebruikt. Dat kan een sterk wifi signaal zijn wat samen met u wordt gebruikt  door een naburig modem.

De oplossing is simpel, stel uw eigen router in op een ander vrij kanaal. Er zijn 13 verschillende kanalen waarop u het modem kan  instellen.

Zoek een kanaal op wat niet wordt gebruikt  en stel uw router daarop in.

De juiste kanaal keuze zal het wifi signaal router verbeteren in het thuisnetwerk.

wifi signaal router verbeteren stap 2 Protocol aanpassen indien mogelijk

Van welk protocol maakt uw router gebruik? Routers hebben protocollen die o.a. de snelheid aangeven waarmee de data getransporteerd wordt. Anno 2015 worden in Nederland en Belgie  het 802.11g protocol gebruikt. Met het juiste protocol gaan we het wifi signaal router verbeteren in het thuisnetwerk. Log in op het modem en ga na welke protocollen uw modem ondersteund.

Oudere protocollen  zijn de 802.11a en 802.11b en worden bijna niet meer gebruikt. De meest recente  protocollen zijn de 802.11n en  het protocol 802.11ac is als laatste toegevoegd, dus het meest recene. Indien mogelijk stel dan uw router in op deze recente protocollen.Gebruik de meest snelle protocollen. Het laatst toegevoegde protocol  802.11ac is zeer snel en kan via de 5Ghz band smaar liefst 1300Mbpss bereiken. Het voordeel is dat  in de 5Ghz band  niet alleen het bereik van het draadloze signaal ten opzichte van de 2.4Ghz band wordt verbeterd maar ook en de snelheid is veel sneller is dan het inmiddels verouderde  802.11g protocol.

wifi signaal router verbeteren

Meestal geeft het aanpassen van het kanaal al een sterke verbetering van  het wifi signaal van uw  router. Ik advseer om eerst hiermee te beginnen. Het aanpassen van het wifi kanaal op uw router kost immers niets.

 

3 thoughts on “wifi signaal router verbeteren

  1. Johnd432

    Very neat article post.Much thanks again. Much obliged. kekdaddceked

  2. Virtual Private Servers

    Maar als ik hem niet via de TV-kabel zou aansluiten, zou ik volgens de monteur een kabel van de router voor in het huis helemaal naar de AP moeten leggen dus dat wilde ik niet.

Comments are closed.