recovery dvd error

recovery dvd error, geen probleem voor succesverzekerd.eu

Geen paniek als je een recovery dvd error  krijgt bij het herstellen van de harde schijf, er is een oplossing voor.Problemen bestaan niet want voor ieder probleem is er een oplossing dat is mijn motto.

De meeste laptops zijn vooraf geïnstalleerd met Windows 7 of Windows 8 op de harddisk.Zo ook op mijn laptop, een Acer Travelmate met Windows 7. Het eerste wat ik heb gedaan is netjes een dvd recovery Windows 7 set gemaakt. De dvd’s netjes opgeborgen en ik heb een goede back-up, tenminste dat dacht ik.

Op een goede dag, of liever gezegd een kwade dag was ik aan het experimenteren met mijn nieuwe Acer laptop, en heb per ongeluk de harde schijf gewist. Het systeem startte niet meer op.

Niets aan de hand dacht ik, ik heb toch immers een backup op mijn DVD’s.

Tja het terugzetten ging goed, totdat ik de laatste DVD wisselde.De laatse DVD was onleesbaar.Daar sta je dan met een onbruikbare Acer Laptopen en het ergste ook geen dvd recovery meer.

Ik heb vervolgens de versie van Windows 7 gedownload, en gebrand op een DVD.

Vervolgens op een andere computer de stuurprogramma’s voor mijn acer Travelmate gedownload, en op een USB stick bewaard.

Eerst de harde schijf van de Acer Travelmate voor de zekerheid geheel gewist en geformatteerd. Vervolgens opnieuw Microsoft Windows geïnstalleerd met behulp van de nieuwe gebrande DVD welke is voorzien van Windows 7.

Daarna de drivers voor mijn Acer Travelmate geïnstalleerd vanaf de USB stick.

Je kan hieronder volkomen legaal de gewenste versie van Windows 7 downloaden.

Even een tip, de licentiecode is zowel geldig voor de 32 bit als de 64 bit versie. Met de licentie code kan je Windows 7 activeren. Zorg er wel voor dat je dezelfde Windows 7 versie installeert die op de licentie staat vermeld.

 

Windows 8 opnieuw installeren, maak een installatie media op een DVD of een USB stick.

Maak de installatie media voor Windows 8.1

Klik hieronder op de link voor het installeren of opnieuw installeren van Windows 8.1.
Gebruik deze tools om jouw eigen installatie media te maken met behulp van een USB-stick of een DVD.

 Windows 8 zelf een installatie medium maken

 

 

 Tenslotte een waardevolle tip van mijzelf, maak nooit neer een backup!

Maak voortaan een Systeem Image, veel makkelijker en zeer makkelijk je Windows partitie overzetten of bewaren als back-up.

Ik maak  overigens tegenwoordig geen dvd recovery set meer voor mijn Laptops, maar ik maak een systeem Image op mijn externe harde schijf.Met een Systeem Image worden niet alleen alle bestanden bewaard maar ook het gehele besturingssysteem plus alle instellingen en drivers.

Het terugzetten van een Systeem image is een kwestie van overzetten  van de externe harddisk  naar de interne harde schijf.Een systeem image is ideaal wanneer je een SSD aanschaft. Even de systeem image van de externe harde schijf overzetten  op je nieuwe SSD en je kan meteen de computer opstarten vanaf de nieuwe SSD.

Geen gedoe meer met kabeltjes en disk images maken.

Ubuntu artikelen die ook interessant zijn:

veilig internetbankieren ubuntu

wordpress webserver installeren

herstel grub simpet met zeven stappen in ubuntu

home